Salg av produktene


Veldig mye av det gårdsbrukene produserer blir kjøpt opp av større lokale oppkjøpere, og de igjen sender det videre til videreforedling eller andre firmaer som har spesialisert seg på enkelte produkter.

Sånn som egg og melk er det oftest de store kjente merkenavnene som står bak. Melken er det for det meste fellesmeieriet som tar seg av. Men det har jo kommet noen mindre konkurrenter til på markedet som også tar en del av melken.

Gårdsbutikk

I gamle dager ble produktene som gårdsbrukene ikke brukte selv tatt med til markeder for og selges der. I den nyere tid har man selv på gårdene satt opp mindre butikker som man selger varere sine ifra, disse gårdsbutikkene har blitt ett populært tiltak blant folk. Fordelen med denne type handel er at bonden trenger ikke å dra ut for og selge varene og tjener da mere på produktene da det ikke blir så mange mellomledd mellom dem og kunden.Det blir jo også selvfølgelig billigere for forbrukerne da prisene er en del under butikkpris og alltid ferske. Det blir jo også selvfølgelig billigere for forbrukerne da prisene er en del under butikkpris og alltid ferske.

Ferskt kjøtt

Det er jo også flere av disse gårdsbrukene som står for slakting og da har man jo også ferske kjøttprodukter å tilby kundene sine.Man sparer da mye på å slippe og sende dyrene til slakt og det eventuelle stresset det blir for dyrene.

En dyktig slakter videreforedler det meste av kjøttet selv og med de mange forskjellige dyrene vi nå har her i landet blir utvalget ganske stort.Gris, storfe, kylling, lam, sau og en del andre dyr som gir utrolig mye god mat.I de litt store gårdsbutikkene får man stort sett det samme man finner i sin lokale mat butikk, forskjellen er gjerne at varene er billigere og ferskere.De lokale foredlerne har også gjerne sin egen måte og foredle på, når man skal selge til oppkjøpere må man holde seg til krav som gjelder.Men om man selv skal selge produktene i sin egen butikk kan man virkelig utfolde seg med forskjellige varianter av det samme produktet.Det finnes jo veldig mange lokale oppskrifter som har forskjellige tilsetninger og foredlings metoder som gjør mater ekstra god. Det med å velge litt andre krydder inn i oppskriften gjør susen, for den maten man kjøper i de vanlige butikkene er jo den samme stort sett.

Selvfølgelig er det forskjeller her og i fra merkenavn til merkenavn, men lokal mat er nå det mere smak på.

Frukt og grønt

Frukt og grønt

Produkter som frukt og grønt er det ganske enkelt å produsere og selge som de er. Men det er jo en god del av disse produktene som de også videreforedler og gir da kundene ett godt utvalg i mange varianter. Det er det samme her som med kjøttet, lokale varianter i videreforedlingen gir mange forskjellige smaker og varianter som man kan nyte.

Så om man har muligheten til å bruke disse lokale gårdsbutikkene er de absolutt å anbefale.

Nye innlegg

Arkiv

september 2021
M T O T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930